Page Nav

HIDE

Son Dakika Haberleri:

Son

Ads Place

Ceylanpınar İlçesi Paylaşım Sayfası

Şanlı Urfa İlçelerinden Birisi olan Ceylanpınar İlçesini gelin birlikte tanıyalım. İlçeye ataması yapılan doktor öğretmen asker polis ve diğ...

Şanlı Urfa İlçelerinden Birisi olan Ceylanpınar İlçesini gelin birlikte tanıyalım. İlçeye ataması yapılan doktor öğretmen asker polis ve diğer kamu görevlileri ile öğrenciler için alışveriş yapılacak yerler. Kiralık daireler, öğretmen evleri, misafir haneler, ev arkadaşı, Öğrenci yurtları, pansiyonlar ve oteller gibi barınma yerleri için paylaşımlar bulunmaktadır. Şanlı Urfanın bu güzel ilçesinde ikinci el eşya satan spotcular ile ev eşyaları satan magaza market gibi yerlerinde tek tek paylaşmaya çalışacaz. Sizlerde aşağıda yer alan yorumlar kısmına taleplerinizi yazabilir. Aradığınız her ne türlü ürün ve talepleriniz yazarak bir sosyal paylaşımda bulunabilirsiniz.

Nüfusu 2019 yılı TUİK verilerine göre 89 bin 020. Şanlıurfa'ya 142 km uzaklıkta yer alan Ceylanpınar Suriye'ye sınırına sıfır noktada bulunmaktadır. 14.01.1982 tarihinde ilçe statüsüne kavuşan Ceylanpınar'ın komşu il ve ilçelere ulaşımı Karayolu ve Demiryolu ile sağlanmaktadır. İlçede 49 yerleşim biri bulunmaktadır.

Yukarı Mezopotamya'da kurulmuş olan Ceylanpınar'ın tarihi M.Ö. 5000 yıllarına dayanmaktadır. Tarihte Asurlular, Hititler, Abbasiler, Bizans İmparatorluğu, Selçuklu Devleti ve Osmanlı İmparatorluğu izleri bulunan Ceylanpınar'da Meteoroloji tarafından yapılan ölçümlere göre Türkiye'nin en sıcak(47.6 0C) yerlerin başında geliyor.

Meteoroloji istasyonun koordinatlarına göre ilçe merkezi 36 derce 50 dakika kuzey enlem ,39 derece 55 dakika doğu boylamlarının kesiştiği noktada olup denizden yüksekliği 398 metredir. 1.761.261,29 dekarlık alanı ile Dünyanın en büyük çiftliğinin(TİGEM) bulunduğu Ceylanpınar'ın yerleşim yeri olarak ortaya çıkması 1921 yıllara dayanmakta olup Devlet Demir Yolu İstasyonunun olması ve Devlet Üretim Çiftliğinin iş gücü ihtiyacından dolayı komşu il ve ilçelerden sürekli nüfus göçü alarak 1937 yılında nahiye statüsüne kavuşmuştur.

Ceylanpınar'ın esas gelişimi ise 1943 yılına rastlar. 3130 sayılı kanunla Zirai Kombinalar Urfa Grup Amirliği adıyla kurulan ve daha sonra Devlet Üretme Çiftliği(D.Ü.Ç.) adını alan şimdiki Tarım İşletmesi'nin sağladığı ekonomik kaynaklar Ceylanpınar'ın gelişmesini sağlamıştır. Oldukça geniş ve düz bir alan üzerine kurulmuş bulunan Ceylanpınar'ın topraklarının yaklaşık %90 ı tarıma elverişli olup yer altı suları açısından Türkiye'nin en zengin yer altı su rezvleri bulunmaktadır.

İlçe sınırları içerisindeki toprakların büyük kısmı Tarım İşletmesine aittir.Tarım İşletmesinde Tarımsal ve hayvancılık yapılmaktadır. Tarımsal alanda; Bitkisel üretim, kuru ziraat ve sulu ziraatta başlıca: buğday, mercimek, pamuk, mısır, yonca, tohumluk fiğ, nohut ve bahçe kültürleri üretilmektedir. Hayvansal alanda ise sığırcılık, koyunculuk ve ceylan besiciliği yapılmakta olup, nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan ceylanlar koruma altına alınmak suretiyle sayısında artış sağlanmıştır. Ceylanpınar topraklarının büyük çoğunluğunun Tarım İşletmesine ait olması, iş alanlarını yaratmış, ama diğer taraftan köy sayısının az olmasına neden olmuştur. Halkın büyük çoğunluğu Tarım İşletmesinde daimi veya geçici işçi olarak çalışarak geçimlerini sağlamaktadır. Son yıllarda yeni iş alanlarının açılmaması ve iş imkânlarının sınırlı olması bu ilçeye olan göçlerin durmasına neden olmuştur.

3 yorum

  1. ceylanpınarda 5 aylık ogretmenım.sıze yardımcı olabılırım

    kıralık evde sıkıntı vardı ama sımdı baya ev yapıldı.merkezde pek kalorıferlı ev pek yok tokıde var tokı merkeze 10 dakıka arabayla.anaokulu sormus bır hocam vardı her okulumuzda anasınıfı var ayrıca tek bır ana okulumuz var.market sıkıntısı yok.sebze meyvede sıkıntı yok.ev kıraları 450 900 arasında degısıyor.ataması olup gıden arkadasların evı bosalır erken gelmenızde fayda var.ama sımdıden gelırsenız pek ev bulamazsınız.herkesın yenı gorev yerı hayırlı olsun

    YanıtlaSil
  2. bende geçen sene ceylanpınarda çalışıyodum..ceylanpınar sakin kendi halinde urfaya otobüsle 2buçuk saat mesafede ve mardine 1 1 buçuk saat mesafede bir ilçedir..evler genelde müstakil ve 3 katlı...tokiler var ama orda da yer bulmak sıkıntılı ayrıca şehir dışında..geçen yıl dolmuş kültürü diye bişey yoktu yani ancak kendi arabanız varsa tokide rahat edersiniz..sessiz sakin bir ilçedir siyasi olay yaşanmaz ancak sosyal açıdan sıfırdır..bir öğretmen evi var..oranın bahçesine de ipini koparan geliyodu zaten..en büyük sosyallik arkadaş grubuyla evde oturmaktır...sorusu olan varsa cevaplayablirm

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşlar sınıf öğretmeniyim ... beklentilerinizi çok yüksek tutmazsanız hiç bi sıkıntı çekmezsiniz evi de kolaylıkla bulursunuz eğer eşyalı ev isterseniz öğretmenler memleketine dönmeden gidip evlerini devralın derim..yok eşyalarınızı siz alacaksanız acele etmeye gerek yok ..ben aralıkta atanmıştım ceylanpınara ve ara dönem olmasına rağmen rahatlıkla ev buldum...artık tercih sizin

    YanıtlaSil

Yorum KURALLARI: Hakaret içerici ve kanuni olarak suç teşkil edecek paylaşımlarda bulunmak yasaktır. Sorumluluk tamamen siz ziyaretçilere aittir.

Latest Articles