Page Nav

HIDE

Son Dakika Haberleri:

Son

Ads Place

Halfeti İlçesi Paylaşım Sayfası

Şanlı Urfa İlçelerinden Birisi olan Halfeti İlçesini gelin birlikte tanıyalım. İlçeye ataması yapılan doktor öğretmen asker polis ve diğer k...

Şanlı Urfa İlçelerinden Birisi olan Halfeti İlçesini gelin birlikte tanıyalım. İlçeye ataması yapılan doktor öğretmen asker polis ve diğer kamu görevlileri ile öğrenciler için alışveriş yapılacak yerler. Kiralık daireler, öğretmen evleri, misafir haneler, ev arkadaşı, Öğrenci yurtları, pansiyonlar ve oteller gibi barınma yerleri için paylaşımlar bulunmaktadır. Şanlı Urfanın bu güzel ilçesinde ikinci el eşya satan spotcular ile ev eşyaları satan magaza market gibi yerlerinde tek tek paylaşmaya çalışacaz. Sizlerde aşağıda yer alan yorumlar kısmına taleplerinizi yazabilir. Aradığınız her ne türlü ürün ve talepleriniz yazarak bir sosyal paylaşımda bulunabilirsiniz.

İlçenin toplam nüfusu 2019 yılı verilerine göre 40 bin 879. Birecik Barajının yapımında Fırat Nehrinde su tutulması ilçe merkezinin büyük bir kısmı sular altında kalmıştır. İlçe halkı Karaotlak bölgesine taşınmıştır. Sular altında kalan eski Halfeti'nin turizm potansiyeli giderek artmaktadır. Burada turistlerin Rum Kaleye tekne turu yapılmaktadır. Su sporları her yıl düzenli olarak yapılırken zaman zaman ATV safari de düzenlenmektedir.

Su seviyesinin yükselmesiyle nüfusun büyük bir bölümü Yukarıgöklü kasabası, Argıl kasabası ve Karaotlak' da yaşamaya başladı. Bölgede en çok yetiştirilen tarım ürünlerinden biri de fıstıktır. Siyah Güllerin yetiştiği ilçe'de turizm her geçen gün gelişmektedir.

M.Ö.855 yılında Asur kralı III. Salmanassar tarafından zapt edildiği zaman Şitamrat adını taşıyordu. Yunanlılar bunu değiştirerek Urima adını vermişlerdir. Süryaniler ise Kal'a Rhomeyta ve Hesna the Romaye adlarını kullanmışlardır. Şehir Arapların eline geçtikten sonra Kal'at-ül Rum adı takılmıştır. II. yüzyılda Bizanslıların eline geçince bu kez Romaion Koyla adını almıştır.

İlçenin Güneyin de bulunan Yeşilözen, Fıstıközü, Bulaklı ve Kavaklıca köylerinde sulu tarım yapılmasına elverişli bir arazi yapısı görülür. İlçenin iklimi Fırat nehrinin etkisiyle bir mini klima oluşturur.

Hiç yorum yok

Yorum KURALLARI: Hakaret içerici ve kanuni olarak suç teşkil edecek paylaşımlarda bulunmak yasaktır. Sorumluluk tamamen siz ziyaretçilere aittir.

Latest Articles