Page Nav

HIDE

Son Dakika Haberleri:

Son

Ads Place

Siverek İlçesi Paylaşım Sayfası

Şanlı Urfa İlçelerinden Birisi olan Siverek İlçesini gelin birlikte tanıyalım. İlçeye ataması yapılan doktor öğretmen asker polis ve diğer k...

Şanlı Urfa İlçelerinden Birisi olan Siverek İlçesini gelin birlikte tanıyalım. İlçeye ataması yapılan doktor öğretmen asker polis ve diğer kamu görevlileri ile öğrenciler için alışveriş yapılacak yerler. Kiralık daireler, öğretmen evleri, misafir haneler, ev arkadaşı, Öğrenci yurtları, pansiyonlar ve oteller gibi barınma yerleri için paylaşımlar bulunmaktadır. Şanlı Urfanın bu güzel ilçesinde ikinci el eşya satan spotcular ile ev eşyaları satan magaza market gibi yerlerinde tek tek paylaşmaya çalışacaz. Sizlerde aşağıda yer alan yorumlar kısmına taleplerinizi yazabilir. Aradığınız her ne türlü ürün ve talepleriniz yazarak bir sosyal paylaşımda bulunabilirsiniz.

Şanlıurfa'ya 96 kilometre olan Siverek'in Nüfusu 2019 yılı TUİK verilerine göre 260 bin 970 kişidir. Denizden yüksekliği 840 metre olan Siverek'in sönmüş bir yanardağı da mevcuttur. Sönmüş yanardağ olan Karacadağ'da bir de kayak merkezi bulunmaktadır. Her yıl yüzlerce turist buraya kayak yapmaya geliyor.

Ters lalesiyle de meşhur Siverek'te 20 girişimci üretim yapıyor. Her dalında 3 ila 8 lalenin ters büyüdüğü, boyu 60 ila 80 cm civarında olan ters lalenin kendine has yapısı bulunuyor. Hem soğan (kök) hem de çiçek olarak üretimi yapılan bitki, Türkiye'de en fazla Hakkâri, Adıyaman ve Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yetişiyor. Ters laleler 1 ay boyunca su içerisinde kurumadan korunabiliyor.

Yüzölçümü 4 bin 314 kilometre olan İlçede, nüfusunun yüzde 80'ni tarım hayvancılık ve mevsimlik işlerde çalışarak geçimini sağlamakta.

Ören yerleri kazılarında M.Ö.3500-5000 yılları arası tarihlendirilmiş olup yaklaşık 7000 yıllık bir şehir tarihine sahiptir. Şehir, Asurlular döneminde yığma bir tepe üzerine inşa edilen kale etrafında kurulmuştur. Halid Bin Velid tarafından eyalet merkezi olmuş. Selçukluların Anadolu'ya girmesiyle, Melikşahın komutanlarından Bozan Bey tarafından (1097) Urfa Kontluğuna, daha sonra Musul Atabeyi Nureddin Zengi idaresine geçmiştir. 1400'lerde Timur'un tahribatından nasibini alan Siverek sırasıyla Mısırlıların (1426), Akkoyunluların (1435), İranlıların eline (1451) geçmiştir. Yavuz Sultan Selim'in Ridaniye Savaşı dönüşünde (1517) Osmanlı idaresine geçen şehir bu tarihten itibaren Diyarbekir Beylerbeyliğine Sancak Merkezi olarak Osmanlı idari taksimatında yerini almıştır.

Osmanlı idarecileri tarafından şehre camiler, hanlar, medreseler, hamamlar ve çarşılar yapılıp kalesi tamir edilmiştir. Siverek 1908 yılında Mutasarraflık yapılarak bugün Şanlıurfa ve Diyarbakır'ın ilçeleri olan Çermik, Hilvan (Karacurun), Viranşehir Siverek'e bağlanmıştır.

Milli mücadelede ve Urfa'nın kurtuluşunda çok büyük kahramanlıklar göstermiş, Cumhuriyetin ilanından sonra bütün bağımsız sancaklar vilayet yapılınca Siverek'te 1923 yılında vilayet olmuştur. Ancak 30 Mayıs 1926 Siverek Vilayetlikten İlçe yapılmış ve Urfa 'ya bağlanmıştır.

3 yorum

  1. Hocam merhabalar. Uzun süredir Siverekte olduğunuz için affınıza sığınarak birkaç sorum olacak size. Eşimin belediyeye yakın merkezdeki bir anaokuluna ataması oldu, bu sebeple Haziran ayında ben de kendisine tabi olarak Siverek ilçesine tayin isteyeceğim. Sorularım şunlar, kiralık ev ilanları nette pek fazla yok ancak satılık ev ilanı epey fazla, kiralık ev kolay bulanabiliyor mu Siverekte yoksa bu iş hakikaten çok mu zor. Diğeri eşim merkezdeki okulda olacağından hangi mahalleden ev tutmamız doğru olur? Ofis ya da Dicle Mah.yakın görünüyor ama Ayvanat tarafı ya da 41 Evler civarı çok mu uzak, buralardan toplu ulaşım imkanı var mı? Teşekkür ediyorum şimdiden.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba hocam, çok büyük sıkıntı yaşamazsınız ev bulmakta. İnternette pek kiralık ev ilanı yoktur burada. Genel olarak öğretmenler Ofis, Ayvanat ve Yenişehir gibi yerlerde oturuyor. Eşinizin okuluna yakın olan yer Ofis orada ev tutmanız mantıklı olur. Kiralar biraz yüksek tek sorun bu olur.

    YanıtlaSil
  3. Kısaca siverek:
    7yıldır görev yaptığım siverek i çok sevdim. Biraz herşey ne aradığına bağlı. Avm ve eğlence hayatı dersen yok şeherleşme nereden baktığına göre değişir ancak yeme içme konusunda insanların misafir perverliği yani yabancıya karşı tutumu batıda bulamayacağın kadar iyi. Hiç unutmam 7 yıl önce dayının birine buralarda kirülık ev var mı diye sordum amca akşama kadar benimle birlikte ev aradı. Sonra yemeğe gidelim sana yemek ısmarliim acıktık dediğimde az daha beni dövecekti. Sen misafirsin diye. Bir çok şeyi ikili ilişkilerle halledersin. Cehalet ne yazıkki var. Oturulacak memur için evler ofis ayvanat yenişehir bahçelievlerde kısmen camikebir ve güney mahallesi de olabilir. Unutma sen iyiysen siverekli sana karşı iyi olur.

    YanıtlaSil

Yorum KURALLARI: Hakaret içerici ve kanuni olarak suç teşkil edecek paylaşımlarda bulunmak yasaktır. Sorumluluk tamamen siz ziyaretçilere aittir.

Latest Articles