Page Nav

HIDE

Son Dakika Haberleri:

Son

Ads Place

Viranşehir İlçesi Paylaşım Sayfası

Şanlı Urfa İlçelerinden Birisi olan Viranşehir İlçesini gelin birlikte tanıyalım. İlçeye ataması yapılan doktor öğretmen asker polis ve diğe...

Şanlı Urfa İlçelerinden Birisi olan Viranşehir İlçesini gelin birlikte tanıyalım. İlçeye ataması yapılan doktor öğretmen asker polis ve diğer kamu görevlileri ile öğrenciler için alışveriş yapılacak yerler. Kiralık daireler, öğretmen evleri, misafir haneler, ev arkadaşı, Öğrenci yurtları, pansiyonlar ve oteller gibi barınma yerleri için paylaşımlar bulunmaktadır. Şanlı Urfanın bu güzel ilçesinde ikinci el eşya satan spotcular ile ev eşyaları satan magaza market gibi yerlerinde tek tek paylaşmaya çalışacaz. Sizlerde aşağıda yer alan yorumlar kısmına taleplerinizi yazabilir. Aradığınız her ne türlü ürün ve talepleriniz yazarak bir sosyal paylaşımda bulunabilirsiniz.

Şanlıurfa'nın en eski ilçelerinden birisidir. Nüfusu 2019 yılı TUİK verilerine göre 200 bin 267. Yüzölçümü 1.843 metrekare, denizden yüksekliği ise 620 metredir. Tarihi İpek Yolu olarak bilinen E-90 karayolu ilçe merkezinden geçmektedir. Bu yol Şanlıurfa ilini Silopi Habur kapısı üzerinden Irak'a bağlamaktadır.

Viranşehir'in 2 bucak,114 köy, 241 mezra bir de beldesi bulunmaktadır. Halkın geçim kaynağı tarım sektörü ve hayvancılıktır. İlçe de bulunan Eyüp Nebi Beldesinde Hz. Eyyüp peygamberin Türbesi Bulunmaktadır. Ayrıca Hz.El Yesa Peygamber Türbesi ve Hz.Rahime Hatun Türbesi bulunuyor. İnanç turizmi açısından her yıl yüzlerce turistin akınına uğruyor. Viranşehir'e bağlı Eyyüb nebi Beldesinde geleneksel olarak Eyyüb Nebi Sabır ödülleri düzenleniyor.

Viranşehir eski kadim kentlerin izlerini günümüze taşıyan, ender kentlerden biri. Yedi kez viran olan, ama her seferinde yaşamı yeniden inşa eden güçlü bir mirası özünde taşıyan mistik bir yerleşim yeri.

2 yorum

  1. Hocam ben de Viranşehir'e atandım. Viranşehir hakkında bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı olsun hocam, Viranşehir Urfa'nın en gelişmiş ilçelerinden biridir. Genel olarak herhangi bir olumsuzluk yaşamazsınız diye düşünüyorum. Sadece ulaşımla ilgili belki biraz zorluk olur. Onun dışında sorun olmaz.

      Sil

Yorum KURALLARI: Hakaret içerici ve kanuni olarak suç teşkil edecek paylaşımlarda bulunmak yasaktır. Sorumluluk tamamen siz ziyaretçilere aittir.

Latest Articles